Date de contact Scrie-ne
Comandă prin telefon
022 027-000
Programul de lucru

Lu — Vi: 8:00 — 19:30
Sâ: 8:00 — 18: 00, Du: 9:00 — 17:00

 
Comandă online
Coșul meu0

Suma comenzii: 000 lei

Laboratorul de cercetare ştiinţifică SUPRATEN

Compania SUPRATEN dispune de un laborator performant, unic în Moldova, dotat cu echipamente moderne de la renumitele companii germane Matest, Retsch, Heidolph, Testing, care corespunde tuturor exigențelor tehnologiilor moderne.

Laboratorul constă din două secții: de încercări şi de cercetare. A fost creat în a. 2001 în scopul verificării proceselor tehnologice de producţie, verificării calităţii materiei prime şi elaborării noilor tipuri de produse.

Pentru prima dată, laboratorul a fost acreditat în a. 2002 conform prevederilor standardului internaţional SM SR EN ISO/CEI 17025:2006. Tot atunci a fost înființată secția de încercări, care efectuează următoarele tipuri de încercări:

  • organoleptice (aspectul exterior, consistenţa);
  • fizice (densitatea materialelor, durata de solidificare şi de uscare, fineţea de măcinare etc.);
  • electrochimice (pH);
  • gravimetrice (fracţia masică de substanţe nevolatile).

Laboratorul este acreditat de către Centrul Naţional de Acreditare din Republicii Moldova (MOLDAC).

Certificatul de acreditare

În februarie a. 2016 laboratorul a obţinut dreptul să efectueze încercări conform normelor europene.

În iulie a. 2018 laboratorul a participat la testările internaționale interlaboratoare organizate de către providerul din Argentina cu nota "Pozitiv", ce este o dovadă a competenței tehnice înalte.

Certificatul ILT

Pe lângă activitatea menţionată în domeniul încercărilor, laboratorul desfăşoară activități de elaborare tehnologică a noilor tipuri de produse.

Inițial, laboratorul SUPRATEN era antrenat în elaborarea de vopsele simple şi amestecuri uscate. În prezent, specialiștii laboratorului elaborează şi produse mai complexe – materiale cu destinaţie specială, cum ar fi: vopsele sidefate, chituri decorative din seria VENEZIANO, adezivi cu acţiune rapidă, amestecuri autonivelante, materiale hidroizolante de ultimă generaţie ş.a. Elaborarea unui nou produs necesită timp: de la o jumătate de an până la câţiva ani de muncă asiduă, depusă de angajaţii laboratorului. Multe produse noi sunt testate în Germania, Franţa, Italia, ceea ce garantează o calitate înaltă a acestora, corespunzătoare standardelor internaţionale.

Testarea materialelor
Secția de cercetare a laboratorului SUPRATEN acordă o deosebită atenţie testării materialelor: se efectuează o analiză minuţioasă atât a produselor SUPRATEN, cât şi a produselor altor companii de materiale de construcţii.

Lacuri şi vopsele

Lacuri şi vopsele

În Moldova nu există un alt laborator identic celui de la SUPRATEN, care ar efectua un spectru atât de larg de încercări în domeniul vopselelor. Laboratorul este dotat cu echipamente moderne pentru determinarea duratei de uscare, a grosimii stratului, a rezistenței de acoperire, a viscozităţii şi a omogenităţii vopselelor. Laboratorul are aplicatoare speciale de vopsele de diferite grosimi. Astfel, Compania SUPRATEN produce lacuri şi vopsele de o calitate comparabilă cu produsele fabricate de producătorii europeni.
Amestecuri uscate pentru construcţii

Amestecuri uscate pentru construcţii

În scopul elaborării şi testării amestecurilor uscate de construcţii, laboratorul SUPRATEN este dotat cu echipamente moderne pentru determinarea rezistenţei la desprindere (aderenţa amestecului uscat la suprafaţa-suport), a capacităţii de înglobare a aerului, a capacităţii de extindere şi de contracţie a sistemelor autonivelante pe bază de ghips, a rezistenţei la fisuri şi a duratei de uscare, a compoziţiei granulare şi a plasticităţii mortarului, ceea ce permite crearea unei compoziții optime a materialelor.
 
 

Garantăm informaţii sigure privind verificarea produselor:

  • calitate impecabilă a serviciilor;
  • obiectivitatea interpretării rezultatelor încercărilor;
  • confidenţialitate.

Contact: Oxana Ciloci, șef al laboratorului
oxana.ciloci@supraten.md

Garantăm calitatea impecabilă a serviciilor, obiectivitate şi confidenţialitate în interpretarea rezultatelor încercărilor.
Compania SUPRATEN apreciază încrederea clienţilor săi!

x